Wouter de Vries

Als kleine jongen heb ik de fascinatie voor de natuur en natuurlijke systemen met de paplepel meegekregen. In de Jeugdbond was ik fanatiek vogelaar en ben bos- en natuurbeheer gaan studeren. Achttien jaar geleden dook ik in de fascinerende wereld van de amfibieën met een stage in de moerassen van de Biebrza in Noordoost Polen. Met twee tot drie veldseizoenen per jaar heb ik de status van de amfibieën gemeenschappen en het gewenste beheer onderzocht in het noorden, westen en zuiden van Europa. Naar aanleiding van de noodzaak tot veranderingen in het gebruik en beheer van het landschap en de amfibieën populaties ontwikkelden Martijn van de Loo en ik de educatieve monitoring: Educativa en Participative Monitoring for Amphibian Conservation (EPMAC) dat nu draait in Noordoost Polen, Zuidwest Spanje en Centraal Frankrijk. De verkregen inzichten worden gebruikt voor het aanpassen van beheer en inrichting voor amfibieën in Europa.